Kitaplarımız

Kamu Yönetiminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
Bülent BOZBAŞ - İlker ERALP
KDV Dahil
200
Bu kitaptan Adet
Kitap Detayı
Yazar  Bülent BOZBAŞ - İlker ERALP
 Yayın Evi  BEKAD Yayınları
 Türü  Mevzuat
 Cilt Bilgisi  Tek Cilt
 Kapak  Renkli Karton Kapak
 Kağıt Bilgisi  1. Hamur
 Basım Tarihi  Şubat 2014
 Basım Bilgisi  1. Baskı
 Sayfa Sayısı  494
 Kitap Boyutları  16*24
 ISBN No  978-605-5202-09-5

 Kamu malî yönetim sistemi alanında dünya ve Avrupa ölçeğinde başlayan mevcut yapılanma eğilimleri günümüz Türkiye’sini de etkilemiş görünmektedir. Bu değişimin doğal bir sonucu olarak da kamu malî yönetim sistemimiz uluslararası kabul görmüş iyi uygulama örnekleri çerçevesinde kendini yeniden yapılanma sürecinin içinde bulmuştur.

Yapılan reform çalışmaları sonucunda kamu harcama ve kontrol sistemi alanında şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine uygunluk ile kaynakların kullanımında etkinlik, etkililik ve ekonomikliğin sağlanması hedeflenmiş olup; malî yönetim sistemimiz daha çağdaş bir yapıya kavuşturulmak istenmiştir.

Kamu malî yönetim sisteminde en köklü ve bütünsel değişiklik, 2006 yılı başında 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun tam anlamıyla yürürlüğe girmesi ile gerçekleştirilmiştir.

İç kontrol ve iç denetim sistemleri mevzuatımıza 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile girmiş olup daha sonra iç kontrol ve iç denetime ilişkin ikincil ve üçüncül mevzuat düzenlemeleri yapılmıştır. Son olarak Kamu İç Kontrol Standartları Tebliği ile idarelerin iç kontrol sistemini uygulamalarına yönelik bir temel ve alt yapı oluşturacak iç kontrol standartları belirlenmiştir.

Kanunda yer alan hukuki düzenlemelerin varlığı kamu idarelerinde yeterli ve etkin işleyen iç kontrol sistemlerinin oluşturulabilmesi ve uygulanabilmesi için yeterli değildir. Bu konuda kamu idarelerine ciddi bir algı değişikliği ve kültür dönüşümü yaşanması gerekmektedir. Kamu yönetim sistemimizdeki geleneksel yönetim anlayışının terk edilmesi, değişime direnç gösteren bürokratik teamül ve uygulamalardan vazgeçilmesi ve çağdaş kamu yönetimi ilkelerinin benimsenmesi önemlidir.

Bu kitapta kamu kurum ve kuruluş birimlerinin iç kontrol faaliyetleri ve bu faaliyetler altında yürüttükleri ön mali kontrol süreçleri çıkarılmış, aktörlerin rol ve sorumluluklarının tanımlanmış, her bir süreç için ayrıntılı kontrol unsurlarını ve listeleri oluşturulmuştur.

Ön kontrol ve iç kontrol sisteminin ilişkili olduğu mevzuat vurgulanmış, izleme ve değerlendirmeye yönelik mekanizmalar tarif edilerek, dönemler halinde yapılacak öz değerlendirmenin içeriği ve buna ilişkin form oluşturulmuştur.

Kitabının, başta strateji geliştirme birimlerine olmak üzere iç denetim biriminde görevli iç denetçilere ve mali karar ve işlem süreçlerinde yer alan tüm aktörlere faydalı olması dileğimizle.
 

Kıtabın İçindekiler Bölümü İçin Tıklayınız...

Tüm Kitaplarda %50 İndirim

1.000 TL ve üzeri alımlarda geçerlidir.

*Haziran sonuna kadar geçerlidir. 

2'li Kişisel Gelişim Seti

Taşınır Mal Sistemi

Uygulama Örnekleriyle Birlikte 

TAŞINIR MAL SİSTEMİ

Kişisel Gelişim

Kişisel gelişim alanında önemli bilgiler içeren kitabımızı mutlaka almanızı tavsiye ederiz.

Stoklarla Sınırlıdır!

        1.950 TL yerine 1.300 TL

Bütçe Dönemi Kampanyası

Sıradışı Akıl Oyunları

 

SIRADIŞI AKIL OYUNLARI 

Oğuz Saygın

Tüm Kitabevlerinde Bulabilirsiniz.

Yayınlarımızdan Sayfalar

Kitapların içeriği ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilmeniz için "Yayınlarımız" dan bazı sayfaları siz okuyucular ile paylaşacağız.

Devlet Muhasebesi

Devlet muhasebesini anlamak isteyen üst yönetici ve kurum personellerine ve aynı zamanda, iç ve dış denetim yapanlara bu çok önemli kitabı mutlaka almalarını tavsiye ederiz.

Kitap Sipariş

Telefon   : 0242 345 33 38
Faks        : 0242 345 93 63
E - Mail   : bilgi@bekadyayinlari.com
Website  : www.bekadyayinlari.com

https://www.vizyonder.org.tr/yayin-siparis

© 2016 BEKAD YAYINLARI Tüm hakları saklıdır.
Bu web sitesindeki tüm içerikler bilgilendirme amaçlıdır. Web sitemizde yer alan görsel ve yazılı içerikler Derneğimize ait olup, Derneğimizin yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı/görsel içerik, logo, kopyalanamaz, kaynak gösterilemez ve başka yerlerde kullanılamaz. İçeriklerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.